نخست وزير انگليس در تماس تلفني با حسن روحاني با حمايت قاطعانه از حمله عربستان به يمن از ايران خواست تا دست از حمايت جنبش مردمي انصارالله بردارد.
به گزارش
پايگاه خبري تحليلي پيرغار به نقل از
دولت اعتدال، کشور عربستان همزمان با دور آخر مذاکرات هسته اي در لوزان، دستور حمله به کشور يمن براي مقابله با جنبش مردمي انصارالله را صادر کرد.
به عقيده کارشناسان بين المللي، عربستان سعودي به خاطر شکست هاي که در سوريه و عراق به آن دچار است و همچنين براي موقعيت استراتژيک يمن،تصميم به حمله نظامي به اين کشور را گرفت.
با توجه به تحولات منطقه و توافق احتمالي هسته اي در پيش رو، حسن روحاني رئيس جمهوري ايران علاوه بر ارسال نامه به روساي 1+5 و رايزني درباره مسائل هسته اي با تماس تلفني با نخست وزير انگليس و همچنين روساي جمهور فرانسه و چين و روسيه حملات عربستان به يمن را محکوم کرد.
دکتر روحاني با محکوم کردن هرگونه دخالت نظامي در امور داخلي کشور هاي مستقل گفته که کشورهاي منطقه مي بايست از هرگونه اقدامي که سبب افزايش بحران شود، خودداري نمايند.
رئيس جمهوري ايران تاکيد کرد : ما براي سه هدف توقف مداخلات نظامي در يمن، جلوگيري از ايجاد فرصت عمل دوباره براي تروريستها و روي کار آمدن دولتي فراگير تلاش کنيم.
روزنامه "وال استريت ژورنال" با افشاي متن پاسخ ديويد کامرون به تماس رئيس جمهور کشورمان نوشت: راه جلوگيري نفوذ داعش در يمن حمايت از 'منصور هادي' بعنوان رهبر مشروع يمن است!
ديويد کامرون نخست وزير انگليس در پاسخ به سخنان روحاني،نه تنها حمله عربستان به يمن را محکوم نکرد و حمايت قاطعانه خود را از منصور هادي رئيس جمهور فراري يمن اعلام نمود بلکه مقاومت مردمي يمن عليه رژيم آل سعود را به گروهک تکفيري تروريستي داعش تشبيه کرد و هشدار دارد بهترين راه براي اطمينان از آنکه "گروههاي ستيزهجوي اسلامگرا"! مانند داعش در يمن جاي پا درست نکنند، حمايت از 'منصور هادي' بعنوان رهبر مشروع يمن است!
نخست وزير انگليس که جنبش مردمي انصارالله را ستيزه جويان حوثي خطاب کرد از رئيس جمهور ايران و ساير کشورهاي حامي مردم يمن خواست که دست از حمايت آنها بردارند.
ديويد کامرون در مهرماه گذشته نيز در مجمع عمومي سازمان ملل گستاخانه ايران را متهم به حمايت از تروريسم کرد و گفت: " ايران بايد فرصت داشته باشد تا نشان دهد مي تواند بخشي از راه حل منطقه (در مبارزه با داعش) باشد و نه بخشي از مشکل. صبح امروز من با رئيس جمهور روحاني ديدار کردم، ما اختلاف نظرهاي شديدي داريم. ايران از گروه هاي ترويستي حمايت ميکند، برنامه هسته اي اش، رفتارش با مردمش، همه اينها بايد تغيير کند."
لحن گستاخانه ديويد کامرون در برهه هاي زماني مختلف با مسئولان و ملت ايران بسيار معنادار است و نشان از عدم تمايل براي ارتباط منطقي بر مدار احترام متقابل(آنچه که روحاني و ديپلمات هاي دولت يازدهم بر آن پافشاري دارند) و بر اساس منافع مشترک با ايران است.
مواضع خصمانه و ضد ايراني و اسلامي انگليس تنها يک پيام مي تواند داشته باشد که دولتمردان اعتدال در برقراري رابطه با روباه پير جوانب احتياط را داشته باشند و عزت اسلامي را با سکوت در قبال جنايات و هتاکي هاي انگليس عوض نکنند.